Miell Misri i Verdhë


VLERAT USHQYESE


Energji: 1516 KJ/361.8 KCal
Yndyrë: 0.35g
Të ngopur: 0.22g
Karbohidrate: 80g
Sheqer: 0.25g
Proteina: 6.44g
Kripë: 0g

Receta e bukës së misrit me maja

Përbërësit: Miell misri Dieta 1kg, Ujë 1.6l, Kripë 20g, Maja 20g, Vaj 0.70ml, Sheqer 20g.
Përgatitja: Trazohet mielli me ujin për 10 minuta. Në të hidhet majaja e tretur, kripë dhe vaj. Uji duhet të jetë në temperaturën 25-27 C. Mbasi është bërë një masë hemogjene, brumi është gati për pjekje. Brumi i përgatitur hidhet në një tavë të lyer me yndyrë. Tava vendoset në furrë të nxehur në temperaturën 280-300 C për 25-30 min buka duhet të jetë e pjekur dhe nxirret nga furra.0.35