Miell Misri i Verdhë

Miell misri I verdhe Dieta 1 kg

Uje 1.6  kg

Kripe 20 gr

Maja  20gr

Vaj 0.70 ml

Sheqer 20 gr

Trazohet mielli me ujin per 10 minuta

Ne te hidhet majaja e tretur ,kripe dhe vaji

Uje duhet te jete ne temp 25-27 grade C

Mbasi eshte bere nje mase homogjene brumi eshte gati per pjekje,brumi I

Pergatitur hidhet ne nje tave te lyer me yndyre

Tava vendoset ne furre te nxehur ne temp 280-300 grad C

Per 25-30 minuta buka duhet te jete e pjekur dhe nxirret nga furra.

dieta2016Miell Misri i Verdhë